Regressie- en reïncarnatietherapie

Regressie- en reïncarnatietherapie is een vorm van psychotherapie die ervan uitgaat dat al je huidige klachten en problemen een symptoom zijn van een of meerdere onverwerkte ingrijpende (traumatische) ervaring(en) uit je verleden. Met regressie- en reïncarnatietherapie ga je dus terug naar de oorzaak en daarmee direct naar de kern van je klacht en probleem.

Regressie

Regressie betekent letterlijk “teruggang”. Dit natuurlijk proces vindt vaak al spontaan plaats; bewust of onbewust. Muziek, een bepaald geluid, een specifieke geur of beeld, of zelfs een gebeurtenis of een gedachte brengt je dan even terug naar een moment in je verleden. Vanuit die (onbewuste) herinnering kun je dan reageren op iets in het nu met de emoties, de overtuigingen, de gedragspatronen en de strategieën van toen. Soms kunnen deze oude emoties, overtuigingen, gedragspatronen en strategieën je zodanig beïnvloeden dat je nu psychische, emotionele en/of lichamelijke problemen ervaart.

Reïncarnatie

Reïncarnatie betekent letterlijk ‘het opnieuw in vlees komen van de ziel’. Reïncarnatietherapie gaat ervan uit dat (een deel van) je ziel meerdere keren belichaamd wordt. Het is echter voor deze vorm van therapie niet noodzakelijk om in reïncarnatie te geloven. Je kunt bijvoorbeeld een vorig leven ook zien als een eigen metafoor voor en uitvergroting van je huidige thematiek.

Met regressie- en reïncarnatietherapie wordt dus het verleden ruimer gedefinieerd; naast je recente verleden en je jeugd, worden ook jouw geboorte en alle ervaringen daaraan voorafgaand (zwangerschap, conceptie, vorige levens en periodes tussen levens) in acht genomen.

Door het herbeleven, verwerken en integreren van de tot nu toe onverwerkte ervaringen in verschillende gebieden van je leven(s), krijg je de kans om de thema’s, die aan de basis liggen van je huidige problemen, te neutraliseren.

Voor welke klachten / problemen?

Met regressie- en reïncarnatietherapie kan een breed scala aan problemen aangepakt worden. Denk daarbij aan:

 • psychosomatische klachten
 • relatieproblemen
 • psychische klachten
 • laag zelfbeeld
 • onzekerheid
 • faalangst
 • schuld- en schaamtegevoelens
 • emotionele klachten
 • stress en stressgerelateerde klachten
 • seksuele problemen
 • rouwverwerking
 • nawerking van lichamelijk en geestelijk misbruik
 • slaapproblemen

Werkwijze

Als we aan de gang gaan met regressie- en reïncarnatietherapie, dan betekent dat dat we een traject ingaan. We noemen deze therapie daarom ook wel een procestherapie. Over het algemeen zijn er meerdere sessies nodig om tot blijvende verandering te komen. De aard van de klacht is bepalend voor het aantal sessies.

In overleg stemmen we de frequentie van de sessies af op je wensen en proces. Meestal vinden de sessies om de twee of drie weken plaats. Omdat deze therapie ook een inzichttherapie is, is je eigen verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid van belang. Ik bied je deskundigheid in mijn vakgebied en jij brengt motivatie en deskundigheid in jouw persoonlijke gebied en ervaringen mee.

De therapie begint met een intakegesprek van twee uur waarin ik je vraag naar de biografische informatie die met jouw probleem of klacht te maken heeft. Vaak wordt tijdens zo’n gesprek al een rode draad of levensthema zichtbaar. Samen stellen we vervolgens het doel van de therapie vast.

In de volgende sessies gaan we na een kort voorbereidingsgesprek en met de informatie van de intake terug naar het verleden om (on)bewuste ervaringen opnieuw te beleven. Dit gebeurt in een lichte trancetoestand, waarbij je ten alle tijden de controle houdt; je bent je zowel bewust van jezelf in het verleden als van jezelf in het heden.

Doel van regressie- en reïncarnatietherapie

Regressie- en reïncarnatietherapie is geschikt voor iedereen die de verantwoordelijkheid voor zijn/haar eigen genezingsproces wil nemen en inzicht wil hebben in het ontstaan van beperkende patronen, klachten of ziekten in zijn/haar leven. Deze therapie kan ook bijdragen aan het proces van innerlijke groei, bewustwording en zingeving.

Bij chronische en levensbedreigende ziekten (zoals auto-immuun ziekten, reuma, hartklachten of kanker) kan deze vorm van therapie verlichtend werken, inzicht geven en zo de kwaliteit van het leven verbeteren.

Denk je dat regressie- en reïncarnatietherapie wat voor jou is? Bel me dan voor een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek op 06-36258588, of mail naar maria@praktijk-athanor.nl

Heb je nog vragen? Neem ook dan gerust contact op.

© Copyright - Praktijk Athanor - Alle rechten voorbehouden - Beheer door ditisABC