Mindfulness

‘Mindfulness is bewust aanwezig zijn in het hier-en-nu zonder te oordelen’.

Jon Kabat-Zinn

Heb je vaak een vol hoofd en ga je piekeren? Of ben je aan het praten met iemand en je merkt dat je niet gehoord hebt wat de andere gezegd heeft? Word je soms overmand door je emoties? Of heb je het gevoel dat je vaak dingen doet op de automatische piloot? Dan kan het beoefenen van mindfulness je helpen.

Mindfulness kun je het beste vertalen met ‘opmerkzaamheid’ of ‘aandachtigheid’. Het heeft zijn oorsprong in de eeuwenoude traditie van het Boeddhisme en is aangepast aan ons westers wereldbeeld door onder anderen Jon Kabat-Zinn. Inmiddels is er veel en uitgebreid onderzoek gedaan naar de effecten van mindfulness bij verschillende doelgroepen. Wil je meer weten? Kijk dan hier.

Waarom je aandacht trainen?

Als je helemaal aanwezig bent in het hier-en-nu leef je ook intenser en bewuster. Door het oefenen in het sturen van je aandacht, leer je afstand te nemen van het piekeren en niet behulpzame gedachtenpatronen. Hierdoor kun je je beter concentreren, je geest wordt rustiger en je kunt je gemakkelijker ontspannen.

Met mindfulness word je daarnaast bewuster van je lichaam waardoor je stressprikkels eerder en beter op kunt vangen. Je herkent saboterende automatismen en leert ze te doorbreken waarmee je jezelf waar kan nemen op een milde en vriendelijke manier. Op deze manier leer je bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Dankzij dit groter zelfbewustzijn ben je beter in staat om je grenzen te bewaken.

Is mindfulness iets voor mij?

Wil je meer bewust zijn en beschikken over een groter zelfregulerend vermogen? Zodat je meer vrijheid ervaart, makkelijker keuzes maakt en uit de automatische piloot kunt stappen? Wil je vermindering van symptomen zoals angst, pijn en stress? Dan is het leren van mindfulness iets voor jou.

Ik help je graag in het leren van mindfulness-vaardigheden. Dit kan tijdens een individueel traject van 6 bijeenkomsten of in groepsverband tijdens 8 bijeenkomsten.

Denk je dat mindfulness wat voor jou is? Bel me dan voor een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek op 06-36258588, of mail naar maria@praktijk-athanor.nl

Heb je nog vragen? Neem ook dan gerust contact op.

© Copyright - Praktijk Athanor - Alle rechten voorbehouden - Beheer door ditisABC