Regressie- en reïncarnatietherapie

Regressie betekent letterlijk “teruggang”. Dit is een natuurlijk proces dat iedereen op een bewuste of onbewust niveau meemaakt: een bepaalde muziek of geluid, een specifieke geur of beeld, of zelfs een gebeurtenis of gedachte brengen je rechtstreeks terug naar een moment in je verleden. Vanuit dit verleden ga je dan (on)bewust reageren in het nu met de emoties, de overtuigingen, de gedragspatronen en de strategieën van toen. Soms kunnen deze oude emoties, overtuigingen, gedragspatronen en strategieën je zodanig beïnvloeden dat je nu problemen ervaart in bepaalde gebieden van je leven en zelfs in je lichaam.

Reïncarnatie betekent letterlijk ‘het opnieuw in vlees komen van de ziel’.
Reïncarnatietherapie gaat daarvan uit dat (een deel van) je ziel meerdere keren belichaamd wordt. Echter, het is voor deze vorm van therapie niet noodzakelijk om in reïncarnatie te geloven.

Met regressie- en reïncarnatietherapie wordt het verleden ruimer gedefinieerd: naast je recente verleden en je jeugd, worden ook jouw geboorte en alle ervaringen daaraan voorafgaand (zwangerschap, conceptie, vorige levens en periodes tussen levens) in acht genomen.
vlinders en pop
Door het herbeleven, verwerken en integreren van de tot nu toe onverwerkte ervaringen in verschillende gebieden van je leven(s), krijg je de kans om de thema’s te neutraliseren, die aan de basis liggen van je huidige problemen.

>> Werkwijze
>> Doel Therapie