Cursus Ervaringen

Hieronder delen cursisten hun ervaringen met jou.

Meditatie

Meditatie: stil worden, stil zijn, jezelf naar binnen richten, de wereld laten voor wat ie is, aanhoren van een geleide meditatie, een visualisatie, het roept elke keer weer beelden op, beelden die diep in mij zitten, ik ben me er niet van bewust, tot de meditatie, dan komen ze vanuit het onbewuste naar boven in het bewustzijn, ze komen vanuit het donker in het licht te staan, ze hebben mij wat te zeggen, hé, ik wist niet dat dat nog in mijn leven speelde, als het over oude zaken gaat, of hé, ik krijg een richting geduid voor het nu en de toekomst.

Elke keer laat ik me weer verrassen wat er boven komt. En elke keer is daar Maria, die liefdevol aanhoort, en vol liefde en respect reageert. Zo ook mijn groep, 2 vrouwen en ik, we komen vanuit heel verschillende richtingen, leren elkaar tijdens de meditatie kennen en inmiddels is het zeer waardevol elkaar op het pad te hebben gekregen. Ik mag er zijn zoals
ik ben, ik voel me veilig in de groep door de liefdevolle begeleiding van Maria en de groep, en spreek me open uit over wat er in mij leeft.

Het is best complex om goed afgestemd te zijn op jezelf. Een goede mogelijkheid hiertoe is mediteren. Het is afgestemd zijn op jezelf. Dat vraagt – zeker in het begin – om discipline en support. Maria geeft je dat op een hele plezierige wijze. Mocht je geïnteresseerd zijn in je eigen ‘binnenkant’ beveel ik je Maria van hart aan!

Ik kan een ieder Maria zeer aanraden, zowel voor meditatie als voor therapie, je mag er zijn zoals je bent, je hoeft niet je best te doen, niets is fout, alles is goed, je hoeft er geen ervaring in te hebben. Heerlijk, binnenkort gaan we weer van start en ik verheug me er weer zeer op. De meditaties verrijken mijn leven en de verbinding met de niet fysieke wereld.

Het mediteren: dat is bijzonder om mee te maken. Als jij begint met praten dan voel je ook die wortels groeien naar de kern van de aarde en voel je de tintelingen door je lichaam gaan. Het is een ervaring waarin je naar binnen gaat en al het andere even laat zoals het is. Het is ook bijzonder omdat je samen met andere mensen deelt wat je beleeft. De thema’s van de meditaties lieten mij ook denken en het bespreken ervan ook.